Kennel Maybe Little - Dobermann

DOBERMANNI PENTUJA

KENNEL MAYBE LITTLE

Seuraava pentue

Huhtikuu 2024

 

Nemi on ultrattu tiineäksi ja pentuja odotetaan syntyväksi huhtikuusa!

Pentu meiltä?

Kasvattajana toivon, että pennut pääsisivät aktiivisiin koteihin ja niiden terveyttä tutkittaisiin laajasti. Aktiivisella en tarkoita välttämättä vannoutunutta palveluskoiraharrastusta, mutta rodun ollessa hyvin aktiivinen, tarvitsee dobermanni elämäänsä myös aivoja rasittavaa toimintaa lenkkeilyn lisäksi.

Tärkein kotivaatimus on kuitenkin normaali, liikunnallinen ja tasapainoinen perhe joka rakastaa koiraa perheenjäsenenä ja huolehtii kunnollisesta peruskoulutuksesta. Liikunnallisuutta painotan dobermannin energisyyden takia ja ihmisen pitää nauttia ulkona liikkumisesta.

Pentujen terveyden tutkiminen on kasvattajalle kallisarvoista, ilman sitä on mahdotonta tietää mihin suuntaan kasvattamista täytyy viedä – tutkimaton koira ei ole terve, ja ainoastaan tutkimalla pystymme keräämään tietoa rotumme terveyden tilanteesta. Mitä enemmän, ja monipuolisemmin saan kasvateistani erilaista tietoa kerättyä, sitä helpompi minun on jatkaa kasvattamista ja jalostaa mahdollisimman rodunomaisia dobermanneja – niin terveyden, luonteen kuin ulkomuodonkin osalta.

Pentu meiltä

Kaikki pentumme luovutetaan aina vähintään 7-viikkoisina, eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirutettuina ja madotettuina, sekä rekisteröitynä Suomen kennelliittoon. Pentumme kasvavat kodin arkemme keskellä, tutustuen turvallisesti ja kattavasti erilaisiin asioihin ja tilanteisiin – aina autoilusta lapsiin, ja muihin eläimiin asti. Jokainen Maybe Little pentu saa mukaansa kirjallisen hoito-oppaan, pentupaketin ja kasvattajan tuen.

Dobermanni pentuja

F.A.Q.

Usein kysytyt kysymykset

Yksi parhaista tavoista tutustua rotuun, on päästä näkemään mahdollisimman laajasti dobermanneja, sekä keskustella omistajien ja kasvattajien kanssa.
Suosittelen lämpimästi lukemaan etukäteen tietoa rodusta rotuyhdistyksen internetsivuilta, sivuilla ilmoitetaan myös kattavasti tulevista tapahtumista. Rodusta kiinnostuneiden kannattaa myös selata Suomen Kennelliiton jalostustietojärjestelmän tarjoamia terveys-, luonne- ja näyttelytuloksia.

Maybe Little pentuja ei voi varata sähköpostilla tai puhelimitse. Mikäli olet kiinnostunut pennusta juuri meiltä, älä epäröi olla yhteydessä – keskustelemme ja tapaamme mielellämme kanssanne ja voimme yhdessä miettiä olisiko Maybe Little pentu juuri teille sopiva.

Kun olet päättänyt hankkia dobermannin ja löytänyt sinulle sopivan, vastuullisen kasvattajan, kannattaa aina olla rohkeasti yhteydessä. Kasvattajalla voi olla valmiina jo suunnitelmia, mistä kertoo mielellään, vaikka niitä ei olisi vielä julkistettu. Useiden kasvattajien tärkeä apu, ovat myös sijoitus/yhteistyökodit, joihin pentu voidaan tuoda esimerkiksi ulkomailta.

Vastuulliselta kasvattajalta saat aina kattavasti ohjeita, miten pennun tuloon on syytä valmistautua. Maybe Little pentujen tulevat kodit saavat hyvissä ajoin kirjallisen pennun hoito-oppaan, ja kattavasti tietoa pennun ensimmäisistä viikoista.

Hyödyllisiä linkkejä